Sada već tradicionalno, Plivački klub Sisak Janaf proveo je besplatnu obuku neplivača koja je sufinancirana od strane Ministarstva turizma i sporta pod nazivom „Hrvatska pliva“. Tako je tijekom 2022. godine na gradskom bazenu ŠRC Sisak kroz ovaj program obuke prošlo gotovo 250 polaznika. Cilj ovog programa je djecu uzrasta od 5 do 12 godina naučiti plivati, ali prvenstveno osloboditi straha od vode i sve to uz stručan nadzor naših trenera. Njih 143 je naučilo samostalno plivati najmanje jednom od tehnika, dok su svi ostali naučili samostalno skakati na noge i na glavu, te roniti predmete s dna bazena i što je najvažnije izgubili su strah od vode.
Od 143 djevojčica i dječaka koji su savladali sve planirano programom obuke neplivača, njih 64 se upisalo u Plivački klub te nastavlja usavršavati tehnike plivanja i pripremaju se priključiti natjecateljskim skupinama. Obzirom da imamo kontinuirani upis u Klub tijekom cijele godine, broj upisanih polaznika bit će sasvim sigurno veći.
Nadamo se kako ćemo i u narednom razdoblju moći svim zainteresiranima pružiti mogućnost da uz stručan nadzor nauče plivati i osjećati se sigurnije u vodi.

Tim PKSJ